Nekikk.hu

Kedves Pályázók, Kedves Szülők és Pedagógusok!

Ezúton is tájékoztatjuk a tisztelt résztvevőket, illetve érdekelteket, hogy a 2023. évi NEKIKK Országos Rajz- és Zeneművészeti, Vizuáltechnikai Verseny Eredményhirdetése technikai okok miatt 2023. március hó 10. napja helyett, 2023. március hó 16. napján lesz.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

A nyerteseket a www.nekikk.hu oldalon, a NEKIKK Facebook oldalán közöljük, valamint természetesen közvetlenül (email / telefon) is értesítjük.

Sok sikert kívánva,
a Szervezők

Eredményhirdetés: 2023.03.16.

Hálásak vagyunk a támogatásért!

Alapítványunk támogatásáért kattintson a gombra!

Rajz- és zeneművészeti, vizuáltechnikai verseny

„Atyám, bocsáss meg nekik, nem tudják, mit cselekszenek!” (Lk. 23,34)

Kedves Pályázó Gyermekek! Tisztelt Tanítók és Tanárok, Tisztelt Szülők!
A Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ (NEKIKK) 2023. február 1-től immár negyedik alkalommal hirdet Országos Pályázatot, most 8-18 éves korosztály, általános- és középiskolás gyermekek, fiatalok számára.

Az első megmérettetés 2018. október 15.-én indult, Országos Bibliai Témájú Rajzverseny néven 6-15 éves korosztály számára, JÓNÁS KÖNYVE témában, melyre több mint 2000 alkotás érkezett! A második, Fotó- és Videó Készítő Versenyt szintén nagy érdeklődéssel 14-23 éves fiatalok számára hirdettük meg. 2021-ben újra rajzverseny került megrendezésre, a téma: A BIBLIA CSODÁI voltak. Most a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz kapcsolódva, egy korábbi tragikus esemény évfordulóján rendezünk egy különleges versenyt, ahol rajz- és zeneművészeti, vizuáltechnikai alkotásokat várunk, egyéni vagy közösségi nevezés mellett 8-18 év közötti pályázók részéről.

Kedves Pedagógusok és Szülők!

Olaszfalu történelmét a II. világháború idején egy tragikus esemény pecsételte meg, melynek Mozsgai József Fájdalmas Péntek című könyvével állított emléket.

1945-ben Olaszfalut már március 22-én este 9 óra tájban elfoglalták a Felsőpere felől előretörő szovjet alakulatok. A falu kihaltnak tűnt, mivel a lakosok az óvóhelyeken próbálták átvészelni a front átvonulását.

A harc egész éjszaka és másnap is folytatódott. A községben megjelenő szovjetek március 23-án pénteken sok helyen belelőttek a házakba, azok kigyulladtak. Az emberek pincékbe, padlásokra bújtak, hogy megmenekülhessenek.

1945. március 23-án nagy pénteken szörnyű mészárlást végeztek a polgári lakosság, különösen az ifjúság körében. Ekkor 32 ártatlan fiatal esett áldozatul. A halottakat azonban közös sírba téve csak vasárnap merték eltemetni. Egyházi beszentelésüket április 8-án végezték. A szörnyű mészárlás okait nem ismerjük.

A Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ – kapcsolódva a „Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa” programsorozathoz is – Olaszfalu, Lókút és Zirc bevonásával, a régió oktatási intézményeiben, illetve országosan a művészeti iskolákban 14-18 éves korosztály részére versenyt hirdet meg az alábbiak szerint: A megvalósuló kulturális program lehetőséget nyújt további helyszínek bevonására, pl. Lókút és Zirc

Tematika: A béke, az összetartozás, az emberi méltóság felmutatása.
Mit jelent ma fiatalnak lenni? – Üzenet a meggyilkolt 32 fiatal mártírnak.

 

„Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.”

(Mt. 5,9)
 
 
Cél: Fiatalok bevonása 14-18 év Olaszfalu és EKF régióban
Megvalósítás: Rajz és zenei- vizuál pályázat diákoknak az EKF régió és magyar művészeti iskolák részére.
Rajz: A legjobb 50 rajz a templomkertben kerül bemutatásra, illetve este fényfestés formájában a legjobb képek templomfalra kerülnek kivetítésre.
Zene: Requiem művek inspirációján alapuló modern, fiatalok által készített zenei feldolgozások (Liszt, Mozart, Beethoven, Fauré, Saint-Saens, Brahms, Verdi, stb)
Vizuáltechnika: Fotó, animációs és videós kisfilmek
 

Tervezett résztvevők: 300-400 fő

A versenyen részt vehetnek 8-18 év közötti általános iskolás gyermekek, középiskolás fiatalok, akár önállóan, akár közösséggel együtt, rajz-, zeneművészeti alkotással vagy vizuáltechnikai megoldással a megjelölt tematika alapján. További megkötés nincs. A bírálat során kettő korosztály szerint történik az értékelés, 8-14, illetve 14-18 év közötti kategóriában.  
 
Fődíj: 1-1 iPad és a második és harmadik helyezettnek további kisebb nyeremények!  
Az első 10 helyezett meghívást kap Olaszfaluba az ünnepélyes eredményhirdetésre, ahol a győztesek eltölthetnek egy délután, gasztro- és kulturális programokkal a helyi vendégszeretet jegyében, megismerkedve a helyi természeti és egyéb jellegzetességekkel is!
 
Beküldési határidő: 2023. március 1.
Eredményhirdetés: 2023. március 16.
 
Jó Egészséget, Sok Áldást, Sok Erőt és Boldogságot, a Pályázatokhoz pedig Sok Sikert és Örömet kívánok!
 
Áldással és Köszöntéssel,
dr. Misek János
főszervező
NEKIKK
Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ

Nyeremények

1. helyezett

iPad

2. helyezett

kisebb nyeremények

3. helyezett

kisebb nyeremények

Az első 10 helyezett meghívást kap Olaszfaluba az ünnepélyes eredményhirdetésre, ahol a győztesek eltölthetnek egy délután, gasztro- és kulturális programokkal a helyi vendégszeretet jegyében, megismerkedve a helyi természeti és egyéb jellegzetességekkel is!

Támogatók:

A pályázat határideje: 2023. március 1.

Az alkotásokat postai úton az 1033 Budapest III. kerület Tanuló u. 1. címre, vagy e-mailben a rajzpalyazat.nekikk@gmail.com címre várjuk. A jelentkezéshez szükséges megadni a következő adatokat: név, születési idő, értesítési cím, e-mail cím, általános iskola neve, címe.

A pályázat érvényességéhez a szülő / törvényes képviselő által aláírt és megfelelően kitöltött adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatot is csatolni kell!

Eredményhirdetés: 2023. március 16.

Szabályzatok

Kérjük a verseny részvételi feltételeit, az adatkezelési tájékoztató figyelmes áttanulmányozását és a hozzájáruló nyilatkozat kitöltését.

A pályázat érvényességéhez a szülő / törvényes képviselő által aláírt és megfelelően kitöltött adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatot is csatolni kell!

A Biblia olvasás közben sok áldást, az alkotás közben sok örömet kívánunk!

Sok sikert kívánunk minden kedves pályázónknak!

Szeretettel: Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ Alapítvány

Részvételi feltételek

A rajzversenyen való részvétel szabályzata

Adatkezelési tájékoztató

2018. május 25-e óta bekövetkezett adatkezelési és adatvédelmi törvényi változásoknak megfelelően.

Hozzájáruló nyilatkozat

Adatkezeléshez hozzájáruló szülő/ törvényes képviselői nyilatkozat

Kövess minket közösségi médiás profiljainkon is!

Folyamatosan frissülő tartalommal várunk szeretettel!

Lépj velünk kapcsolatba!

Copyright © 2021 – Minden jog fenntartva Nekikk Alapítvány

Adatkezelési és adatvédelmi nyilatkozat

Kapcsolat:
1033 Budapest, Tanuló utca 1.

nekikk.alapitvany@gmail.com